Mănăstirii „Sfântul Ierarh Glicherie Mărturisitorul"
Pagina oficială a Mănăstirii

Duminica Împotriva iubirii de arginți – 3 dupa Cincizecime, 2018
iunie 18, 2018
Sfântul Ierarh Glicherie, Măgura 2018
iulie 2, 2018
Arata tot

           Să se veselească pământul cel binecuvântat al Moldovei căci din sânul său a răsărit o stea preastrălucită, minunatul mărturisitor al Ortodoxiei, Ierarhul lui Hristos Glicherie.
           15 iunie (28 iunie s.n.),  zi de mare sărbătoare în rândul dreptslăvitorilor creștini, deoarece este ziua în care se face pomenirea Marelui Ierarh făcător de minuni Glicherie Mărturisitorul, primul mitropolit al Bisericii Ortodoxe Dreptslăvitoare din România.
           În aceasta mare zi Mănăstirea Slătioara, unde își are sediul Mitropolia Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi din România și-a serbat hramul mic, în cinstea ctitorului său.
La această sărbătoare, mulțimea credincioșilor s-a veselit de Dumnezeiasca Liturghie săvârșită de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi din România, I.P.S. Vlasie Mogârzan înconjurat de ierarhii Sfântului Sinod, ierarhi din bisericile surori a Greciei și a Rusiei dinafara granițelor, numeroși preoți și diaconi.
          După săvârșirea Sfintei Liturghii și rostirea cuvintelor de învățătură, a urmat procesiunea cu Moaștele Sfântului Ierarh Glicherie, care se află în mănăstire.

Comments are closed.

Show Buttons
Hide Buttons