Mănăstirii „Sfântul Ierarh Glicherie Mărturisitorul"
Pagina oficială a Mănăstirii

Sfântul Ioan Maximovici – Măgura 2020
iulie 2, 2020
Sfințire paraclis mănăstire „Sfântul Mare Mucenic Mina” – Roșiori 2020
august 30, 2020
Arata tot

                Mănăstirea Mărturisitorul din muntele își serbează hramul conform hotărârii Sfântului Sinod al BOSVR, în prima duminică de după sărbătoarea Sfântului.
Și anul acesta credincioși din toate colțurile țării s-au adunat pentru a aduce slava lui Dumnezeu și sfinților Săi, pe în locul unde odinioară Sfântul Ierarh Glicherie se ascundea de prigonitori.

                Sâmbătă seara s-a săvârșit slujba Privegherii în cinstea . Duminica în zori, după tipicul mănăstiresc, s-a săvârșit Slujba Acatistului Domnului Nostru Iisus Hristos și a Acatistului Sfântului Ierarh Glicherie. Sfânta Liturghie a fost oficiată de către alături de ierarhi ai Sfântului Sinod, , , , , și de un sobor de preoți și diaconi.

                În cuvântul de învățătură, PS Dionisie Gălățeanul a reamintit credincioșilor aspecte din viața Sfântului Ierarh Glicherie, îndemnând la unitate în sânul Bisericii în aceste vremuri tulburi. Făcând o analogie cu perioada examenelor trecute de elevi și studenți în aceasta perioada, PS Antonie Băcăuanul a întărit că pe drept cuvânt această perioadă poate fi socotită ca fiind vremea examenului de credință atât al Bisericii cât și al credincioșilor și al slujitorilor subliniind totodată rolul de dascăl pe care l-a avut .

                Rugăm pe Bunul Dumnezeu ca prin mijlocirea Sfântului Ierarh Glicherie să dăruiască Bisericii Sale tărie, țării pace iar nouă tuturor să ne reverse darurile cele bogate.

Comments are closed.

Show Buttons
Hide Buttons