Mănăstirii „Sfântul Ierarh Glicherie Mărturisitorul"
Pagina oficială a Mănăstirii

Intrarea în Biserică a Maicii Domnului – Poiana Mărului, 2023
decembrie 4, 2023
Sfinții Ierarhi Vasilie, Grigorie și Ioan – Măgura, 2024
februarie 13, 2024
Arata tot

În prima zi din noul an calendaristic avem parte de o dublă sărbătoare: praznicul Tăierii Împrejur a Domnului nostru Iisus Hristos și cel al Sfântului Ierarh Vasile cel Mare. În această zi de bucurie duhovnicească, PS Sofronie Suceveanul a fost prezent în mijlocul credincioșilor din parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Fălticeni, atât la slujba privegherii cât și la Dumnezeiasca Liturghie.

Așa cum este tradiția, acesta a citit Moliftele Sfântului Vasile cel Mare atât după priveghere, cât și după săvârșirea sfintei liturghii. Spre diferență de alte evenimente religioase, în această zi este săvârșită Liturghia Sfântului Vasile cel Mare, oficiată doar de zece ori pe an.

Înainte de rostirea cuvântului de învățătură,  episcopul Sucevei a oficiat slujba de pomenire a pracucernicului părinte protiereu Vasile Sandu, ctitor al catedralei, paroh și protoiereu al Protopopiatului Fălticeni.

În încheierea slujbei arhierești, după citirea moliftelor Sfântului Vasile cel Mare , părintele protopop Sebastian Mogârzan a ținut un cuvânt de mulțumire, adresând credincioșilor urări de bine și gânduri de pace și luminare.

Comments are closed.

Show Buttons
Hide Buttons