Mănăstirii „Sfântul Ierarh Glicherie Mărturisitorul"
Pagina oficială a Mănăstirii

Duminica a 27-a după Rusalii, Sfântul Ierarh Nicolae – Oniceni, 2021
decembrie 20, 2021
Botezul Domnului – Rădășeni, 2022
ianuarie 22, 2022
Arata tot

Tăierea Împrejur a Domnului nostru Iisus Hristos – Fălticeni, 2022

Prima zi din noul an coincide cu o dublă sărbătoare: praznicul Tăierii Împrejur a Domnului nostru Iisus Hristos și cel al Sfântului Ierarh Vasile cel Mare. În această zi de bucurie duhovnicească, PS Sofronie Suceveanul a fost prezent în mijlocul credincioșilor din parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Fălticeni, atât la slujba privegherii cât și la Dumnezeiasca Liturghie.

Așa cum este tradiția, acesta a citit Moliftele Sfântului Vasile cel Mare atât după priveghere, cât și după săvârșirea sfintei liturghii. Spre diferență de alte evenimente religioase, în această zi este săvârșită Liturghia Sfântului Vasile cel Mare, oficiată doar de zece ori pe an.

În încheierea slujbei arhierești, părintele protopop Sebastian Mogârzan a ținut un cuvânt de mulțumire, adresând credincioșilor urări de bine.

După citirea moliftelor Sfântului Vasile cel Mare, episcopul Sucevei și părintele paroh au oficiat slujba de pomenire pentru preotul Vasile Sandu, ctitor al catedralei, preot paroh și protoiereu al Protopopiatului Fălticeni.

Comments are closed.

Show Buttons
Hide Buttons