Mănăstirii „Sfântul Ierarh Glicherie Mărturisitorul"
Pagina oficială a Mănăstirii

Botezul Domnului – Fălticeni, 2021
ianuarie 21, 2021
Sfântul Cuvios Teodosie cel Mare- Cucova, 2021
ianuarie 25, 2021
Arata tot

În a 7-a zi a lunii ianuarie, a doua zi după Sfânta şi dumnezeiasca Arătare, adică Botezul Domnului, Biserica a rânduit încă de la început a se prăznui Soborul Sfântului Ioan Botezătorul, căci se cădea a cinsti cu praznic pe cel ce a slujit la taina Botezului dumnezeiesc, punând mâna sa pe creştetul Stăpânului. Acesta a avut menirea de a pregăti poporul pentru primirea lui Mesia și de a-L descoperi și a-L face cunoscut lui Israel. Totodată, rolul Sfântului Ioan Botezătorul a fost acela de a trezi pe Israel din idolatrizarea Legii, de a naște în ei credința în Iisus Hristos, Mesia cel mult așteptat.

În această zi, PS Sofronie Suceveanul a slujit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, Rădășeni, alături de părintele paroh, Ioan Onofrei, a cărui zi onomastică este serbată astăzi. În cuvântul de învățătură al preasfințitului episcop, acesta a adus în discuție viața și misiunea sfântului proorooc și înaintemergător al Domnului, după care, l-a felicitat pe părintele paroh și i-a transmis urările cuvenite datorită serbării onomasicii.

Sfântul Ioan, Proorocul, Înaintemergătorul și Botezătorul Domnului să ne fie rugător tuturor în fața Scaunului Ceresc, în veci, amin!

Comments are closed.

Show Buttons
Hide Buttons