Mănăstirii „Sfântul Ierarh Glicherie Mărturisitorul"
Pagina oficială a Mănăstirii

Adormirea Maicii Domnului, 2018
august 30, 2018
Duminica XV după Cincizecime – Sfințire Bumbești-Jiu, 2018
septembrie 11, 2018
Arata tot

În data de 20 aug, în duminica a XIV-a după Cincizecime, a avut loc sfințirea Bisericii din localitatea Mărăști, județul Vrancea
Pilda prezentată în Sfânta Evanghelie este cea a nunții fiului de împărat de unde putem învăța cum să diferențiem darurile cerești de cele pământești:”Darurile care se dobândesc în biserică sunt cele mai sigure şi scutite de toată grija; vredniciile şi harurile ce se împart aici nu se sfârşesc, nu se nimicesc nici de moarte, ci prin ea mai mult se întăresc şi se statornicesc”(Sfântul Ioan Gură De aur, Predici la duminici şi sărbători).
Sfânta slujbă a fost oficiată, cu binecuvântarea IPSM Mogârzan, de PS. Teodosie Brașoveanul alături de PS Sofronie Suceveanul, PS Iosif Botoșăneanul, PS Antonie Ploieșteanul, PS Glicherie Ieșeanul, și și de un sobor de preoți și diaconi. După Sfânta a avut loc un parastas la mausoleul închinat eroilor Primului Război Mondial, precedat de câteva cântece patriotice pentru amintirea faptelor pline de curaj și de dragoste față de propria țară.
„Cu sfinții odihnește Hristoase, sufletele adormiților robilor tăi, unde nu este întristare, nici suspin, ci viață fără de sfârșit.”

Comments are closed.

Show Buttons
Hide Buttons