Mănăstirii „Sfântul Ierarh Glicherie Mărturisitorul"
Pagina oficială a Mănăstirii

Sfânta Taină a Botezului
iulie 22, 2021
Icoana Maicii Domnului „Umilenie” – Roșiori, 2021
august 11, 2021
Arata tot

În a șaptea duminică de după Rusalii, un eveniment important a avut loc în cadrul eparhiei Sucevei și anume, sfințirea Bisericii din cadrul mănăstirii „Adormirea Maicii Domnului” Păiseni. Acesta s-a petrecut cu binecuvântarea IPS Arhiepiscop și Mitropolit Vlasie Mogârzan și a episcopilor prezenți la sfânta slujbă a târnosirii bisericii celei noi, PS Sofronie Suceveanul, PS Iosif Botoșăneanul, PS Antonie Băcăuanul, PS Glicherie Ieșeanul, PS Dionisie Gălățeanul și PS Evloghie Sibianul.

Atât Sfânta Liturghie, cât și slujba sfințirii noului locaș au fost prezidate de către episcopul Sucevei, alături de care s-au alăturat preasfințiții episcopi menționați anterior și un sobor generos de preoți, psalți și credincioși.

Binecuvântatul eveniment s-a încheiat cu rostirea cuvintelor de învățătură, primul al PS Dionisie Gălățeanul, în care s-a adus la cunoștință credincioșilor istoria mănăstirii, iar al doilea al PS Sofronie Suceveanul, care a avut ca și tematică pericopa evanghelică a acestei duminici.

Comments are closed.

Show Buttons
Hide Buttons