Mănăstirii „Sfântul Ierarh Glicherie Mărturisitorul"
Pagina oficială a Mănăstirii

Sfânta Treime, 2018
mai 30, 2018
Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, 2018
iunie 16, 2018
Arata tot

Sfinții Împărați Constantin și Elena, 2018

„Minunat este Dumnezeu întru Sfinții Săi”
Duminica întâi după Rusalii aduce o mare bucurie în inimile credincioșilor care pot vedea laolaltă pe Maica Domnului, pe Apostoli, Mucenici, Prooroci, Cuvioși, Preoți, Arhierei, despre care se vorbește atât de minunat în Viețile Sfinților.  Dar mai ales, Biserica îi pune alături de aceștia pe toți sfinții necunoscuți, despre care nu am auzit, sau despre care Biserica nu vorbește în mod explicit. Pentru pomenirea acestora Biserica a așezat în  aceasta zi, în Duminica Tuturor Sfinților, o sărbătoare comuna a tuturor sfinților ale căror nume și urme s-au pierdut, s-au uitat, sau au rămas necunoscute.
Anul acesta, această bucurie a fost încununata și de sărbătoarea Sfinților Împărați și întocmai cu Apostolii Constantin și mama sa Elena, a căror pomenire Biserica o prăznuiește la 21 mai. Sfinţii împăraţi Constantin şi Elena au fost cinstiţi de Biserică, de la început, întocmai cu Apostolii, cu toate că ei n-au fost în temniţă ca Petru şi nici nu au fost legaţi în lanţuri şi bătuţi cu toiege ca Pavel şi n-au fost munciţi cu chinuri de moarte şi nici n-au înconjurat pământul ca să propovăduiască pe Iisus Hristos pretutindeni. Şi cu toate că nu au suferit acestea, ei l-au propovăduit pe Hristos în alt mod, nu atât prin cuvinte, cât L-au propovăduit mai ales prin fapte, prin pilda vieţii lor, prin fapte bune pe care le-au făcut şi prin întoarcerea popoarelor la credinţa cea adevărată, la Dumnezeu, făcând ca mii de suflete să fie încorporate la Trupul tainic al lui Iisus Hristos, care este Biserica.
De aceasta bucurie s-au împărtășit în special credincioșii din parohia , care, la zi de hram al catedralei l-au avut în mijlocul lor pe PS Sofronie Suceveanul. La invitația Părintelui Protoiereu Sebastian Mogârzan, Preasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.
 
 

Comments are closed.

Show Buttons
Hide Buttons