Mănăstirii „Sfântul Ierarh Glicherie Mărturisitorul"
Pagina oficială a Mănăstirii

Sfințirea Paraclisului „Sfinții doctori fără de arginți Cosma și Damian” – Săcărești, 2021
noiembrie 1, 2021
Sfântul Cuvios Dimitrie Basarabov – Mihăiești, 2021
noiembrie 10, 2021
Arata tot

A 26-a zi a lunii octombrie este marcată în calendarul ortodox de prăznuirea unuia dintre sfinții importanți ai Bisericii și anume, Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, izvorâtorul de mir. În această zi de bucurie duhovnicească, o bună parte din episcopii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe de Răsărit din România s-a adunat în rugăciune la Mănăstirea „Izvorul Tămăduirii” din Brădățel, pentru a cere lui Dumnezeu, prin mijlocirea Sfântului Dimitrie, pace în lume, unitatea în credință a creștinilor și totodată sănătate și zile îndelungate pentru PS Demosten Nemțeanul, cel care în această zi și-a sărbătorit onomastica.

La Sfânta au participat PS Demosten Nemțeanul, PS Sofronie Suceveanul, PS Iosif Botoșăneanul, PS Flavian Ilfoveanul, PS Antonie Băcăuanul, și PS Evloghie Sibianul, alături de care s-au alăturat un sobor de preoți, psalți și credincioși.

În cuvântul de învățătură al PS Demosten, acesta a amintit de bărbăția Sfântului Mucenic Dimitrie, încurajând credincioșii să-i urmeze exemplul mai ales în aceste timpuri de răstriște. Totodată, preasfințitul episcop a amintit și de curajul mărturisirii credinței și de curăția și simplitatea Sfântului Ierarh Glicherie, cel care i-a fost dascăl întru cele duhovnicești, oferindu-le astfel credincioșilor o perspectivă asupra cum ar trebui să fie modul de viață al unui creștin.

Cu această ocazie, urăm sănătate, zile îndelungate și mulți ani de arhi-păstorie de acum în colo preasfințitului Demosten și îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să-l înțelepțească așa cum a făcut-o și până acum, pentru că așa cum știm cu toții, este unul din sfătuitorii de seamă în ceea ce privesc problemele cu care se confurntă Biserica.

Comments are closed.