Mănăstirii „Sfântul Ierarh Glicherie Mărturisitorul"
Pagina oficială a Mănăstirii

Sfânta Treime – Galați, 2022
iunie 20, 2022
Duminica a treia după Cincizecime – Măgura, 2022
iulie 7, 2022
Arata tot

Sfântul Mucenic cel Nou de la Suceava este prăznuit de Biserica drept-slăvitoare la data de 2 iunie. Cu acest prilej, parohia „Sfântul Ioan cel Nou” de la Suceava și-a serbat hramul principal al acesteia, iar cu această ocazie, un număr considerabil de credincioși atât din eparhia Sucevei cât și din eparhiile învecinate și-au îndreptat pașii spre localitatea în care se găsesc moaștele sfântului mucenic.

Festivitatea hramului a început cu slujba privegherii închinate Sfântului Ioan, slujbă prezidată de PS Episcop Sofronie Suceveanul. A doua zi, Sfânta Liturghie a fost prezidată tot de episcopul Sucevei, alături de care au participat și PS Episcopi Teodosie Brașoveanul, Antonie Băcăuanul, Glicherie Ieșeanul, Evloghie Sibianul și David Nemțeanul, cărora li s-au alăturat în rugăciune un sobor de părinți slujitori.

În cuvintele de învățătură ale episcopilor Sucevei și Sibiului, aceștia au pus accentul pe viața și faptele Sfântului Mucenic Ioan, un om al lui Dumnezeu plin de bărbăție și de curaj duhovnicesc, împletite cu o dragoste desăvârșită pentru Creatorul său.

Comments are closed.

Show Buttons
Hide Buttons