Mănăstirii „Sfântul Ierarh Glicherie Mărturisitorul"
Pagina oficială a Mănăstirii

Sfinții Împărați Constantin și Elena, 2018
iunie 3, 2018
Duminica Împotriva iubirii de arginți – 3 dupa Cincizecime, 2018
iunie 18, 2018
Arata tot
„Bucură-te, Sfinte Ioane, Mare Mucenice al lui Hristos” a răsunat vineri, 2 iunie în cetatea Sucevei, cântare de  mulțumire lui Dumnezeu și laudă a sfinților Săi.
În această zi, Biserica Dreptslăvitoare a cinstit pomenirea marelui între mucenici Ioan cel Nou care a pătimit în secolul a XIV-lea în Cetatea Albă, aflată la acea sub stăpânirea tătarilor.
Născut din părinți creștini, Sfântul Ioan a crescut în grija mărturisirii credinței  adevărate, mărturisire ce i-a adus cununa nevestejită.
Îndeletnicindu-se cu negoțul, Sfântul călătorea prin multe cetăți, făcând totodată milostenii, mângâind pe cei aflați în necazuri, ocrotind pe cei neajutorați, mărturisind necontenit dreapta credință a Bisericii Răsăritului. 
Vădit în fața conducătorului cetății de către un negustor apusean (Reiz) că este creștin, Sfântul Ioan a fost supus la chinuri groaznice și nenumărate sfârșind prin a i se tăia capul. În toiul chinurilor Sfântul lăuda neîncetat pe Dumnezeu prin cuvintele „binecuvântat ești Dumnezeule și preamărit, Lumina în trei străluciri: Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt.”
Moaștele sale au fost aduse de către domnitorul Alexandru cel Bun, cu mare cinste în anul 1415 în Cetatea Sucevei, capitală a Moldovei la acea vreme, unde se află și astăzi.
 Cu ocazia aceste zile parohia orașului și-a serbat hramul. Sfânta a fost săvârșită de alături de PS Iosif Botoșăneanul, PS Antonie Ploieșteanul, PS Dionisie Gălățeanul și PS Evloghie Sibianul, înconjurați de un sobor impresionant de preoți și diaconi.
 
 
 

Comments are closed.

Show Buttons
Hide Buttons