Mănăstirii „Sfântul Ierarh Glicherie Mărturisitorul"
Pagina oficială a Mănăstirii

Sfinții Împărați Constantin și Elena, 2018
iunie 3, 2018
Duminica Împotriva iubirii de arginți – 3 dupa Cincizecime, 2018
iunie 18, 2018
Arata tot
„Bucură-te, Sfinte Ioane, Mare Mucenice al lui Hristos” a răsunat vineri, 2 iunie în cetatea Sucevei, cântare de  mulțumire lui Dumnezeu și laudă a sfinților Săi.
În această zi, Biserica Dreptslăvitoare a cinstit pomenirea marelui între mucenici Ioan cel Nou care a pătimit în secolul a XIV-lea în Cetatea Albă, aflată la acea vreme sub stăpânirea tătarilor.
Născut din părinți creștini, Sfântul Ioan a crescut în grija mărturisirii credinței  adevărate, mărturisire ce i-a adus cununa nevestejită.
Îndeletnicindu-se cu negoțul, Sfântul călătorea prin multe cetăți, făcând totodată milostenii, mângâind pe cei aflați în necazuri, ocrotind pe cei neajutorați, mărturisind necontenit dreapta credință a Bisericii Răsăritului. 
Vădit în fața conducătorului cetății de către un negustor apusean (Reiz) că este creștin, Sfântul Ioan a fost supus la chinuri groaznice și nenumărate sfârșind prin a i se tăia capul. În toiul chinurilor Sfântul lăuda neîncetat pe Dumnezeu prin cuvintele „binecuvântat ești Dumnezeule și preamărit, Lumina în trei străluciri: Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt.”
Moaștele sale au fost aduse de către domnitorul Alexandru cel Bun, cu mare cinste în anul 1415 în Cetatea Sucevei, capitală a Moldovei la acea vreme, unde se află și astăzi.
 Cu ocazia aceste zile parohia orașului și-a serbat hramul. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de alături de , PS Antonie Ploieșteanul, și , înconjurați de un sobor impresionant de preoți și diaconi.
 
 
 

Comments are closed.

Show Buttons
Hide Buttons