Mănăstirii „Sfântul Ierarh Glicherie Mărturisitorul"
Pagina oficială a Mănăstirii

Duminica Pogorârii Duhului Sfânt, 2018
mai 30, 2018
Sfinții Împărați Constantin și Elena, 2018
iunie 3, 2018
Arata tot
            Conform tradiției, a doua zi după Duminica Pogorârii Sfântului Duh, adică în Lunea Rusaliilor, Biserica ortodoxa prăznuiește pe Sfântul Duh, a treia persoana a Sfintei Treimi, precum indică Penticostarul, la Sinaxarul Utreniei din Lunea Cincizecimii: „Întru aceasta zi, prăznuim pe însuși Preasfântul și de Viață Făcătorul și întru tot Puternicul Duh, Care este unul din Treime Dumne­zeu.”În calendarele românești, aceasta zi e trecută ca săr­bătoarea Sfintei Treimi. Potrivit revelației divine, Dumnezeu este unul în ființă și întreit în persoane: Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt. Fiecare persoana din deține aceeași ființă dumnezeiască în întregime și în mod propriu.
            Adevărul despre este descoperit prin Fiul lui Dumnezeu întrupat. Hristos vorbește despre relațiile Sale atât cu Tatăl cât și cu Duhul Sfânt: „Credeți Mie ca Eu sunt în Tatăl și Tatăl în Mine”(Ioan 14,11) și „Iar când va veni Mângâietorul pe Care Eu Îl voi trimite vouă de la Tatăl, Duhul Adevărului, Care de la Tatăl purcede, Acela va mărturisi despre Mine”(Ioan 15,26).
            Cu ocazia acestei mari sărbători a slujit la Mănăstirea de călugări din Galați alături de PS Dionisie Gălățeanul.
După terminarea Sfintei Liturghii cei doi ierarhi au oficiat o slujba de pomenire la mormântul celui care a fost întemeitorul și primul stareț al acestei mănăstiri, vrednicul de pomerire Arhimandritul Teofilact Murgoci.

            Tot în această zi, Biserica Ortodoxa De Stil Vechi a prăznuit și pe cuviosul părinte Pahomie cel mare. Pe drumul către casă PS Sofronie însotit de PS Dionisie au oficiat o slujba de pomenire și la mormântul regretatului și vrednicului de pomenire PS Pahomie Morar, ctitorul Mănăstirii Cucova.

 
 
 

Comments are closed.

Show Buttons
Hide Buttons