Mănăstirii „Sfântul Ierarh Glicherie Mărturisitorul"
Pagina oficială a Mănăstirii

Duminica a XX-a după Rusalii
octombrie 24, 2016
Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de mir
noiembrie 9, 2016
Arata tot

Sfânta Preacuvioasă Maică Parascheva

„Veniți toți credincioșii să lăudăm pe Cuvioasa Parascheva, zicând: pe lauda Epivatei și a Moldovei!” (Mărimurile Sfintei Parascheva)

Acest îndemn răsună în inimile tuturor ortodocșilor creștini din întreaga Românie și, mai ales, din Moldova, căci această Sfântă este povățuitoare pe calea mântuirii și sprijin și ocrotitoare a țării noastre. Cinstitele sale moaște sunt de minuni săvârșitoare, căci nimeni care a venit cu credință cerând milă nu a fost îndepărtat, ci cererile s-au transformat în realități.

Joi, 14/27 octombrie, Biserica Ortodoxă de Stil Vechi din România a prăznuit pe această mare Sfânta a Ortodoxiei și în cinstea ei multe lăcașuri de cult au fost zidite.

PS Episcop Sofronie Suceveanul a slujit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea Buna-Vestire din localitatea Valea Roșie, județul Călărași, alături de PS Episcopi Flavian Ilfoveanul, Antonie Ploieșteanul și Evloghie Sibianul, cu ocazia hramului mic. Alături de cei patru episcopi, un sobor de preoți și diaconi și mulțime mare de credincioși au participat la slujbă.

Comments are closed.

Show Buttons
Hide Buttons