Mănăstirii „Sfântul Ierarh Glicherie Mărturisitorul"
Pagina oficială a Mănăstirii

Sfântul Ilie – Slatina 2018
august 3, 2018
Sfânta Irina din Hrisovalant
august 13, 2018
Arata tot

În duminica a 10-a după Pogorârea Duhului Sfânt a avut loc punerea pietrei fundamentale a paraclisului din cadrul complexului monahal al Mănăstirii Sfântului Mare Mucenic Mina din . Paraclisul este închinat Sfântului Apostol Varnava și Sfântului Ierarh Vlasie. Menționăm că acest locaș a fost cel care a ars în urma incendiului din 24 iunie, incendiu ce a produs daune materiale semnificative pentru mănăstire.

La invitația părintelui stareț Arhimandrit Varnava Ene, Preasfințitul Sofronie Suceavanul, alături de presfințiții Glicherie Ieșeanul și Dionisie Gălățeanul și de un sobor de preoți și diaconi din cadrul protopopiatului Fălticeni, au săvârșit Sfânta Liturghie și slujba sfințirii pietrei fundamentale.

Sfințirea locului pentru o biserică, iar mai apoi, sfințirea acesteia, semnifică o nouă poartă deschisă spre cer, așa cum este menționat și în rugăciunile de sfințire a pietrei fundamentale. Astfel, prin harul Duhului Sfânt, ce se pogoară peste locaș, se deschide credincioșilor o noua cale spre mântuire, atât a celor care se ostenesc pentru zidirea bisericii, cât și a celor care au avut dorința de a o zidi.

Comments are closed.

Show Buttons
Hide Buttons