Mănăstirii „Sfântul Ierarh Glicherie Mărturisitorul"
Pagina oficială a Mănăstirii

Adormirea Maicii Domnului – Râșca, 2022
august 30, 2022
Duminica a șaptea după Rusalii – Rădășeni, 2022
septembrie 7, 2022
Arata tot

Procesiunea în cinstea Adormirea Maicii Domnului – Fălticeni, 2022

În ziua binecuvântatului praznic al Adormirii Maicii Domnului, în cadrul eparhiei Sucevei a avut loc un eveniment important de mărturisire a credinței și de rugăciune către Maica Domnului nostru Iisus Hristos. 

La inițiativa și cu binecuvântarea PS Sofronie Suceveanul, cu organizarea părintelui protopop Sebastian Mogârzan și a unui grup numeros de credincioși din eparhia Sucevei, după Sfânta Liturghie și slujba de pomenire a celor adormiți s-a oficiat procesiunea în cinstea Maicii Domnului, ca o manifestare de credință și ca o modalitate aparte de închinare și rugăciune.

Alături de eparhul Sucevei, s-au alăturat și PS Iosif Botoșăneanul și PS David Nemțeanul, un sobor de preoți, diaconi, psalți și credincioși îmbrăcați în straie populare, cu icoane în mâini, pentru a participa la a doua manifestație de acest gen închinată Fecioarei Maria.

Procesiunea a pornit din fața Catedralei Sfinții Împărați Constantin și Elena, de pe Strada Mihail Sadoveanu, spre 1 Mai, Nicolae Beldiceanu, Bulevardul Revoluției, Centru, încheindu-se în curtea locașului de cult.

În centrul orașului, în fața monumentului eroilor s-a săvârșit slujba trisaghionului pentru eroii neamului românesc.

În fruntea cortegiului s-au aflat bărbații cu drapele ale României și steaguri bisericești, urmați de un grup de mame și copii și câțiva tineri și bărbați care purtau Sfântul Epitaf și un odor al bisericii.

Așezată într-un baldachin ornat cu sute de crizanteme albe și trandafiri roșii, icoana praznicală a fost purtată pe umeri și însoțită pe tot drumul de câteva tinere creștine.

Pe parcursul evenimentului religios au fost intonate troparul praznicului Adormirii Maicii Domnului, urmat de Prohodul în trei stări, așa cum s-a cântat și la slujba sfintei privegheri oficiată cu o seară înainte.

Evenimentul s-a încheiat cu un Te Deum, slujba de mulțumire și de laudă adusă lui Dumnezeu, și un cuvânt de mulțumire adresat de protoiereul Sebastian Mogârzan tuturor celor care s-au implicat și au participat la acest eveniment binecuvântat.

Bucură-te, ceea ce ești plină de har, care, întru adormirea ta nu ne lași pe noi!

Comments are closed.

Show Buttons
Hide Buttons