Mănăstirii „Sfântul Ierarh Glicherie Mărturisitorul"
Pagina oficială a Mănăstirii

Sfântul Iosif din Arimateea – Șaru Dornei, 2021
august 16, 2021
Duminica a 10-a după Rusalii – Suceava, 2021
septembrie 1, 2021
Arata tot

Procesiune în cinstea Adormirii Maicii Domnului – Fălticeni, 2021

În ziua binecuvântatului praznic al Adormirii Maicii Domnului, în cadrul eparhiei Sucevei a avut loc un eveniment important de mărturisire a credinței și de rugăciune către Maica Domnului nostru Iisus Hristos. 

La inițiativa și cu binecuvântarea PS Sofronie Suceveanul, cu organizarea părintelui protopop Sebastian Mogârzan și a unui grup numeros de credincioși din eparhia Sucevei, după Sfânta Liturghie și slujba de pomenire a celor adormiți s-a oficiat procesiunea în cinstea Maicii Domnului, ca o manifestare de credință și ca o modalitate aparte de închinare și rugăciune.

Alături de eparhul Sucevei, s-au alăturat și PS Glicherie Ieșeanul, un sobor de preoți, diaconi, psalți și credincioși îmbrăcați în straie populare, cu icoane în mâini, pentru a participa la prima manifestație de acest gen închinată Fecioarei Maria.

Procesiunea a pornit din fața Catedralei Sfinții Împărați Constantin și Elena, de pe Strada Mihail Sadoveanu, spre 1 Mai, Nicolae Beldiceanu, Bulevardul Revoluției, Centru, și încheindu-se în curtea locașului de cult.

În fruntea cortegiului s-au aflat bărbații cu drapele ale României și steaguri bisericești, urmați de un grup de mame și copii și câțiva tineri și bărbați care purtau Sfântul Epitaf și un odor al bisericii.

Așezată într-un baldachin ornat cu sute de crizanteme albe și trandafiri roșii, icoana praznicală a fost purtată pe umeri și însoțită pe tot drumul de câteva tinere creștine.

Pe parcursul evenimentului religios au fost intonate troparul praznicului Adormirii Maicii Domnului, urmat de Prohodul în trei stări, așa cum s-a cântat și la slujba sfintei privegheri oficiată cu o seară înainte.

Evenimentul s-a încheiat cu un Te Deum, slujba de mulțumire și de laudă adusă lui Dumnezeu, și un cuvânt de mulțumire adresat de protoiereul Sebastian Mogârzan tuturor celor care s-au implicat și au participat la prima procesiune organizată cu ocazia sărbătorii Adormirea Maicii Domnului.

Comments are closed.

Show Buttons
Hide Buttons