Mănăstirii „Sfântul Ierarh Glicherie Mărturisitorul"
Pagina oficială a Mănăstirii

Cuvânt lămuritor cu privire la problemele actuale ale Bisericii
ianuarie 29, 2022
Este Mănăstirea „Sfântul Ierarh Glicherie” proprietate privată?
ianuarie 31, 2022
Arata tot

Predica IPS Silvestru Onofrei despre forul de conducere al Bisericii

Cu privire la forul decizional al Bisericii, vom distribui o predică a IPS Silvestru Onofrei, ca să înțelegeți cine este Forul Superior al Bisericii. Acesta ne învață că se conduce de către Sf. Sinod, și nu de o singură persoană.

Cu mare dragoste, dorim să vă vă facem cunoscut un fragment de mare preț din tezaurul Bisericii noastre. Este vorba despre o înregistrare a unei predici pline de învățătură și de adevăr, a vrednicului de pomenire Mitropolit Silvestru. Cei ce l-au cunoscut, știu că era un om cu calități excepționale: aprig în păstrarea dreptei credințe, bun cunoscător al legilor și canoanelor bisericești, predicator ales și practicant neobosit al virtuților creștinești. Aceste calități ale sale, l-au convins pe Sf. Ierarh Glicherie că este vrednic de treapta arhieriei. De asemenea, Sf. Glicherie a considerat că după plecarea sa la veșnicile lăcașuri, acest om cu calități alese, este vrednic de cinstea de Mitropolit al Bisericii Adevarate. Credem cu tărie că, în persoana Mitropolitului Silvestru, avem încă un rugător la Scaunul Dumnezeirii pentru mântuirea sufletelor noastre. Iată ce ne spune un astfel de om cu viață sfântă! Încă din începutul acestei înregistrări, IPS Silvestru arată clar și fără loc de interpretare că Forul Superior al Bisericii este Sf. Sinod, compus din arhiereii cei ce au ca misiune conducerea Bisericii. De asemenea îndeamnă credincioșii să facă ascultare de arhiereii cei ce ne învață a-L iubi pe Dumnezeu. Apoi ne spune răspicat că și membrii trebuie să respecte legile și canoanele care reglementează partea duhovnicească și administrativă a bisericii. Ne mai învață că păstorii bisericii trebuie să fie primii care fac faptele credinței, iar misiunea supremă este să își pună sufletul pentru oi, adică pentru mântuirea credincioșilor. După acestea, acest păstor înțelept, ne explică încă și mai bine cine conduce exclamând că: „Noi suntem Biserica conducătoare!” Nu spune că doar o persoană conduce biserica ci folosește cuvântul „NOI”. Care „noi”? Noi arhiereii, adică toți membrii Sfântului Sinod.

Apoi ne arată că atât timp cât arhiereii păstrează legea lui Hristos, credincioșii se vor mântui făcând ascultare de Sf. Sinod. Iată ce cuvinte pline de învțătură! Iată ce ușor este de înțeles care este ierarhia și cum funcționează Biserica! Ascultați învățăturile acestui om cu viată sfântă, și nu mai plecați urechea la cei care afirmă că se conduce după modelul papistășesc, adică de un singur om. Vă rugăm din toată inima să aveți încredere că Duhul Sfânt lucrează în Sf. Sinod, și îi va lumina pe ierarhii Bisericii noastre pentru a lua deciziile cele corecte și plăcute lui Dumnezeu.

Numai așa lucrurile vor reveni la normal și Dumnezeu va trimite pacea și binecuvântarea Sa peste noi.

Ascultați și vă folosiți duhovnicește de aceste cuvinte pe care Duhul Sfânt le-a grăit prin gura acestui mare ierarh al Bisericii noastre!

 

 

Comments are closed.

Show Buttons
Hide Buttons