Mănăstirii „Sfântul Ierarh Glicherie Mărturisitorul"
Pagina oficială a Mănăstirii

Sfântul cuvios Antonie cel Mare
ianuarie 31, 2022
Ucenicul Sfântului Ierarh Glicherie, IPS Arhiepiscop și Mitropolit Demosten
februarie 8, 2022
Arata tot

Întronizarea Înaltpreasfințitului Demosten Ioniță – Slătioara, 2022

În data de 25 ian/07 feb 2022 a avut loc întrunirea Adunării Naționale Bisericești a Asociației Religioase „Biserica Ortodoxă de Stil Vechi din România” în catedrala mitropolitană din Slătioara. Din varii motive care nu-și au rostul a fi menționate aici, deși nu s-a dorit acest lucru, evitându-se pe cât posibil, aceasta a hotărât demiterea definitivă din funcție a IPS Arhiepiscop și Mitropolit Vlasie Mogârzan.

În urma votului liber al participanților, s-a hotărât întronizarea în rangul de Arhiepiscop și Mitropolit al Mitropoliei Slătioara a Preasfințitului Episcop Demosten Neamțeanul. Deși nu și-a dorit niciodată această funcție, precum știm din istoria Bisericii când a refuzat-o în favoarea PS Vlasie Mogârzan, IPS Demosten Ioniță a ales să o primească la această vârstă și experiență considerabilă, tocmai pentru a se putea face pace în Biserica lui Hristos.

Considerăm că motivele pentru care acesta a fost ales nu sunt de prisos având în vedere viața înduhovnicită pe care a trăit-o și experiența dobândită în preajma și sub ascultarea Sfântului Ierarh Glicherie Mărturisitorul și avem nădejde că ne va povățui pe calea cea dreaptă spre mântuire, care nu este o cale ușoară și lină, ci una plină de spini și de ispite pornite de diavol prin intermediarii acestuia.

Nu ne rămâne decât să-i urăm IPS Demosten multă sănătate, răbdare, înțelepciune și putere de muncă în păstorirea creștinilor drept-slăvitori din România și să trăiască întru mulți ani!

VREDNIC ESTE!

Comments are closed.

Show Buttons
Hide Buttons