Mănăstirii „Sfântul Ierarh Glicherie Mărturisitorul"
Pagina oficială a Mănăstirii

Sfinții Trei Ierarhi – Măgura 2020
februarie 13, 2020
Duminica fiului risipitor, Magura 2020
februarie 16, 2020
Arata tot

Întâmpinarea Domnului – Fălticeni 2020

Intampinarea Domnului este praznuita la 40 de zile de la nasterea lui Hristos, pe 2 februarie. Mantuitorul este dus la Templu de Fecioara Maria si dreptul Iosif pentru implinirea Legii, care prevedea ca orice intai nascut de parte barbateasca sa fie inchinat lui Dumnezeu in a 40 a zi de la nastere. In acest moment se facea si curatirea mamei. cel mai emoţionant moment al evenimentului pe care-l prăznuim astăzi este, aşa cum descrie evanghelistul Luca, cel în care bătrânul Simeon, legat să nu moară până nu va vedea pe Mântuitorul lumii, luând în braţe pe Pruncul Iisus a rostit acea rugăciune eliberatoare, atât de frumoasă: „Acum slobozeşte pe robul Tău, Stăpâne…”.
Intampinarea Domnului sau aducerea Lui spre inchinare a ramas ca pilda si la noi, ca indatorire a mamelor de a aduce pruncii la biserica, la patruzeci de zile dupa nastere, pentru molifta de curatirea lor si inchinarea pruncilor la sfintele icoane. Mama care a nascut vine in biserica si in numele familiei aduce pe noul-nascut ofranda lui Dumnezeu, inchinandu-l la altar.
in aceasta zi de sarbatoare PS Sofronie Suceveanul a slujit in Catedrala Sfintii Imparati Constantin si Elena din Falticeni. Cu acest prilej Preasfintia Sa l-a felicitat pe Preacucernicul Preot Protoiereu Sebastian Mogarzan cu ocazia aniversarii urandu-i preotie curata, ani multi cu sanatate in slujba Bisericii.

Comments are closed.

Show Buttons
Hide Buttons