Mănăstirii „Sfântul Ierarh Glicherie Mărturisitorul"
Pagina oficială a Mănăstirii

Învierea Domnului
aprilie 21, 2014
Hramul Mănăstirii Sfântul Ierarh Glicherie 2015
iulie 7, 2015
Arata tot

„Minunat este Dumnezeu întru sfinții Săi!” Iată că anul acesta a fost înconjurat de marea virtute a dragostei, căci, cu ajutorul lui Dumnezeu, ierarhii dreptslăvitori din Grecia au luat parte la praznicul Sfântului ce a pătimit pentru Ortodoxie pe teritoriul României, Mărturisitorul. Dar această dragoste s-a perpetuat și a și în locurile în care, odinioară, se retrăsese acest mare apologet al vremurilor de pe urmă, adică în locurile Măgurei. La mănăstirea ridicată pe aceste locuri binecuvântate a fost sărbătorit din nou de către toți ierarhii Bisericii de Stil Vechi, și de către 6 dintre ierarhii Bisericii din Grecia, în frunte cu IPS Arhiepiscop al Atenei și întregii Elade, Preafericirea Sa, Calinic. Alături de acesta au luat parte și 3 mitropoliți, IPS de și Boetias, și IPS Kiprian de și Fili, și doi episcopi: PS Fotie de Marathon și PS Ambrozie de Methoni. Slujba a fost completată și de un număr mare de preoți și diaconi, precum și o mulțime impresionantă de credincioși din împrejurimi și nu numai. Răspunsurile la strană au fost acordate de către o parte a Corului Mitropolitan.

Hram Magura 2014

„Minunat este Dumnezeu întru sfinții Săi!” Iată că anul acesta a fost înconjurat de marea virtute a dragostei, căci, cu ajutorul lui Dumnezeu, ierarhii dreptslăvitori din Grecia au luat parte la praznicul Sfântului ce a pătimit pentru Ortodoxie pe teritoriul României, Sfântul Ierarh Glicherie Mărturisitorul. Dar această dragoste s-a perpetuat și a ajuns și în locurile în care, odinioară, se retrăsese acest mare apologet al vremurilor de pe urmă.

Hram Magura 2017

În prima Duminică după Sfântul Ierarh Glicherie, Mănăstirea al cărei patron este Sfântul se îmbracă în haină de sărbătoare și slăvind pe Dumnezeu. Locul în care acest bărbat ales de Sfânta Treime pentru a păstra nealterată credința s-a nevoit, trăind în condiții greu de imaginat, a devenit loc de pelerinaj pentru toți credincioșii ortodocși de stil vechi.

Comments are closed.

Show Buttons
Hide Buttons