Mănăstirii „Sfântul Ierarh Glicherie Mărturisitorul"
Pagina oficială a Mănăstirii

Sfințirea Bisericii „Buna Vestire” – Londra, 2024
mai 21, 2024
Arata tot

Ultima duminică a Penticostarului este marcată prin serbarea tuturor sfinților care și-au jertfit viața pentru propovăduirea și aprofundarea învățăturii creștine. Iată că în acest an, această duminică este dublată și de celebrarea hramului mănăstirii noastre, căci după cum bine știți, acest sfânt locaș este închinat în primul rând Sfântului Ierarh Glicherie Mărturisitorul, a cărei pomenire a fost vineri, iar în prima duminică de după pomenirea sa, slujba sfântului este reluată și utilizată împreună cu cea a duminicii respective.

Sărbătoarea a început de sâmbătă, odată cu vecernia mică și mai apoi, cu vecernia mare din cadrul slujbei de priveghere, slujbă oficiată sub conducerea PS Episcop Sofronie Suceveanul. A doua zi, Sfânta Liturghie a fost oficiată tot de episcopul eparhiot alături de PS Episcopi Teodosie Brașoveanul, Glicherie Ieșeanul, Dionisie Gălățeanul și David Nemțeanul, cărora li s-au alăturat în rugăciune un sobor de preoți, diaconi și psalți atât din Eparhia Sucevei, cât și din Eparhiile Neamțului și a Bacăului.

După sfârșitul Sfintei Liturghii a avut loc procesiunea în jurul Bisericii din incinta mănăstirii cu moaștele Sfântului Ierarh Glicherie.

Cu acest prilej, mulțumim tuturor slujitorului clerului superior și inferior, oficialităților și dumneavoastră, creștinilor, pentru prezență, rugându-l pe Bunul Dumnezeu să vă asculte cererile și să vă întoarcă eforturile înzecit!

Comments are closed.

Show Buttons
Hide Buttons