Mănăstirii „Sfântul Ierarh Glicherie Mărturisitorul"
Pagina oficială a Mănăstirii

Canonizarea Sfântului Ioan, Noul Milostiv
mai 1, 2018
Duminica Orbului din Naștere 2018
mai 17, 2018
Arata tot

Duminica Samarinencei 2018

         În duminica a cincea după marele praznic al Învierii Mântuitorului Hristos, Sfinții Părinți au rânduit ca să amintească de întâlnirea femeii din Samaria cu „Mesia, Căruia i se zice Hristos”.
Mergând să ia apă, femeia întâlnește la fântână un „Om care i-a spus toate câte a facut”, Om, despre care samarinenii au crezut „că Acesta este cu adevărat Hristos, Mântuitorul lumii”.

         În aceeași zi de duminică, 23 aprilie, a prăznuit și pomenirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe purtătorul de biruință. Acesta a trăit în vremea împărăției lui Dioclețian, unul din marii persecutori ai creștinilor din secolele III-IV. Tânărul general Gheorghe a luat atitudine împotriva persecutorilor, mărturisind în fața împăratului că este creștin, aducându-și aminte de cuvintele Mântuitorului: „Dacă M-au prigonit pe Mine și pe voi vă vor prigoni.”

        Cuvinte de învățătură au fost rostite în această zi cu referire la cele două praznice de Preasfinția Sa Sofronie, Episcopul Sucevei la al Mănăstirii Sfântul Mina din satul Roșiori, județul Suceava.
La invitația părintelui stareț Arhimandritul Varnava Ene, Preasfinția Sa, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit jertfa cea fără de sânge pe Dealul Bisericii (denumirea locală a zonei unde se află Sfânta Mănăstire) aducând mulțumire lui Dumnezeu pentru multa Sa milă pe care o revarsă asupra turmei Sale.

     După Sfânta a urmat o procesiune cu Sfintele Moaște care se află in Mănăstire.

 

 
 
 
 
 

Comments are closed.

Show Buttons
Hide Buttons