Mănăstirii „Sfântul Ierarh Glicherie Mărturisitorul"
Pagina oficială a Mănăstirii

Duminica Sfinților Părinți de la Sinodul I Ecumenic
mai 20, 2018
Sfânta Treime, 2018
mai 30, 2018
Arata tot

Duminica Pogorârii Duhului Sfânt, 2018

          Împărate Ceresc, Preabunule Mângâietorule, Duhule al adevărului, Cel ce din Tatăl mai înainte de veci purcezi şi întru Fiul pururea Te odihneşti; nepărtinitorule Izvor al darurilor celor dumnezeieşti, pe care le împărţi precum voieşti; prin care şi noi nemernicii ne-am sfinţit şi ne-am uns în ziua botezului nostru. Caută spre rugăciunea robilor Tăi, vino la noi şi Te sălăşluieşte întru noi şi curăţeşte sufletele noastre, ca să putem a ne face locaş Preasfintei Treimi.
           Duminică, 27 mai 2018, Biserica Ortodoxă a prăznuit Pogorârea Duhului Sfânt
          Sărbătoarea Rusaliilor este prăznuită la 50 de zile de la Învierea Mântuitorului. Acest praznic amintește de evenimentul Pogorârii Sfântului Duh peste Apostolii adunați în Ierusalim. Este momentul în care ia naștere Biserica. Amintim ca în acel moment la Ierusalim erau adunați evrei din diferite neamuri cu prilejul sărbătorii primirii Tablelor Legii de către Moise pe Muntele Sinai. Din Sfânta Scriptura aflam ca „din cer, fără de veste, s-a făcut un vuiet, ca de suflare de vânt ce vine repede, și a umplut toată casa unde ședeau ei“, iar aceștia s-au umplut de Duhul Sfânt, pogorât asupra lor în chip de limbi de foc, care i-a inspirat sa vorbească în alte limbi, „precum le dădea lor Duhul a grai“ (Faptele Apostolilor 2, 2-4), spre uimirea și minunarea celor care îi cunoșteau și îi ascultau, vorbindu-le în limbile lor despre „faptele minunate ale lui Dumnezeu” (Faptele Apostolilor 2, 11),  încât au crezut în El și au hotărât să Îi urmeze Lui.
        În acest mare praznic, la invitația Pr. Protoiereu Pavel Onofrei, PS Sofronie Suceveanul a săvârșit Sfânta Liturghie în Parohia Zănești, jud Neamț cu ocazia hramului. După cuvântul de învățătura rostit la sfârșitul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a săvârșit, după tradiția Bisericii și Vecernia sau „Slujba Teiului” după cum se spune în popor.
 

Comments are closed.

Show Buttons
Hide Buttons