Mănăstirii „Sfântul Ierarh Glicherie Mărturisitorul"
Pagina oficială a Mănăstirii

Duminica Samarinencei 2018
mai 9, 2018
Duminica Sfinților Părinți de la Sinodul I Ecumenic
mai 20, 2018
Arata tot

Duminica Orbului din Naștere 2018

         “O față fără ochi este ca un palat fără ferestre” spunea Victor Hugo. Ochiul este mai necesar decât suntem noi conștienți, pentru că prin ochi trebuie să vedem atât lucrarea lui Dumnezeu în viețile noastre, cât și cum să ne îndreptăm către El. A te uita numai la păcatul altuia și a închide ochii la păcatele tale – stare ce ne caracterizează pe toți – ne transformă în moraliști!
          În duminica a VI-a după Învierea Domnului, Evanghelia de la Sfântul Ioan ne prezintă minunea Mântuitorului Hristos care a vindecat un orb din naștere.
Acest orb despre care face amintire evanghelistul nu avea ochi deloc. Așa se explică gestul Mântuiorului de a scuipa și a face tină pentru a unge ochii orbului. În același timp însă, această minune este dovada incontestabilă că Iisus este Fiul lui Dumnezeu, căci numai cel care participase la facerea omului din pământ putea acum să-și “completeze” creația!
          În această Duminică, la invitația părintelui paroh Marcel Tofan, Preasfinția Sa Sofronie Suceveanul a săvârșit Sfânta Liturghie în parohia din Satul Nou, Râșca alături de PS Glicherie Ieșeanul și PS Dionisie Gălățeanul și de un sobor de preoți și diaconi.
    „În biserici binecuvântați pe Dumnezeu…” a fost îndemnul din cadrul predicii Preasfințitului Dionisie.  După cuvântul de învățătură, părintele paroh Marcel a adus mulțumire lui Dumnezeu, Preasfințiților Episcopi și celorlalți slujitori.
           Exprimând bucuria întregii parohii pentru evenimentul de astăzi: săvîrșirea primei Sfinte Liturghii în noul locaș din parohie, a cărui Piatra de Temelie a fost sfințită în urma cu 8 ani, părintele paroh a concluzionat: ” Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul să ne bucurăm și să ne veselim într-însa.”

          După terminarea Sfintei Liturghii preasfințiții episcopi au săvârșit un trisaghion la mormântul vrednicului de pomenire preot Pavel Mogârzan.

 
 
 
 

Comments are closed.

Show Buttons
Hide Buttons