Mănăstirii „Sfântul Ierarh Glicherie Mărturisitorul"
Pagina oficială a Mănăstirii

Duminica Tomei 2018
aprilie 16, 2018
Canonizarea Sfântului Ioan, Noul Milostiv
mai 1, 2018
Arata tot

Duminica Mironosițelor 2018

În Duminica Mironosițelor sunt cinstite femeile ce au venit la mormântul Mântuitorului nostru Iisus Hristos cu miruri. Sfintele Femei Mironosițe sunt modele de credință pentru toate femeile crestine.

Tropar (glasul al 2-lea):

Mironosiţelor femei, stând lângă mormânt, îngerul a grăit: Miresmele morţilor sunt cuviincioase, iar Hristos putrejunii S-a arătat străin. Ci vestiţi tuturor că Domnul a înviat, dăruind lumii mare milă.

În această zi de mare însemnătate, PS Sofronie Suceveanul împreună cu PS Iosif Botoșăneanul și PS Ambrozie de Methoni au slujit Sfânta Liturghie la Mănastirea de călugări din Londra. În cadrul acestei slujbe s-a oficiat si Taina Hirotoniei Părintelui Protodiacon Nicolae Căpitanu în treapta Preoției pentru parohia Londra. Tot in cadrul acestei slujbe, părintele a primit și duhovnicia, urmând ca Sfinția sa să se grijească de toți enoriașii români (și nu numai) din Anglia.

La aceste slujbe speciale au fost prezenți 10 preoți (dintre care Pr. Varnava (Cotârgași), Pr. Pavel (Zănești), Pr. Sebastian (Fălticeni), Pr. Simion (Poiana), Pr. Nicolae (Focșani), Pr. Alexie (stareț al mănăstirii), Pr. Marcel (Râsca), Pr Ioan (Rădășeni)), 3 diaconi (Pr. Lucian, Pr. Lavrentie (Cotargasi) și încă un diacon de la mănăstire) și marea majoritate a credincioșilor din zona Londrei.

Părintele Nicolae Capitanu va sluji în fiecare duminică la Mănăstirea de Maici.

 

 
 
 
 
 
 

Comments are closed.

Show Buttons
Hide Buttons