Mănăstirii „Sfântul Ierarh Glicherie Mărturisitorul"
Pagina oficială a Mănăstirii

Vizita PS Episcop Sofronie Suceveanul în Kenya
ianuarie 29, 2017
Întâmpinarea Domnului
martie 2, 2017
Arata tot

Duminica fiului risipitor și Sfinții Trei Ierarhi

Mare și minunată este pilda pe care Însuși Mântuitorul o spune Ucenicilor Săi: cel care se lepădase de slava părintească se întoarce cu pocăință și cu umilință la slava cea dintâi, spunând acele minunate cuvinte: „Tată! Am greșit la cer și înaintea Ta și nu mai sunt vrednic a mă numi fiul Tău!”. Și noi să avem acea recunoaștere a greșelilor pe care a avut-o feciorul cel mai tânăr din pilda fiului risipitor și să împletim cunună de fapte bune spre a noastră mântuire.

Tot în duminica aceasta a avut loc și sărbătoarea Sfinților Ierarhi Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur. Mari apărători ai Ortodoxiei și luptători împotriva ereziilor, acești sfinți au trăit în secolul al IV-lea și au fost cei care au pus bazele dogmatismului și a canoanelor Bisericii. În luna ianuarie se sărbătoresc separat: Sfântul Vasile pe 1, Sfântul Grigorie pe 25 și Sfântul Ioan, prin aducerea sfintelor moaște pe 27. De asemenea pe 30 ale lunii ianuarie are loc sărbătorirea celor trei, sărbătoarea ce își ia ființă în secolul al XI-lea.

Cu ocazia praznicului celor trei Ierarhi, Mănăstirii Sfântul Ierarh Glicherie – își sărbătorește hramul cel mic. PS Episcop Sofronie Suceveanul și PS Episcop Dionisie Gălățeanul, alături de un sobor de preoți au slujit privegherea și slujba Sfintei Liturghii.

Comments are closed.

Show Buttons
Hide Buttons