Mănăstirii „Sfântul Ierarh Glicherie Mărturisitorul"
Pagina oficială a Mănăstirii

Duminica a treia după Cincizecime – Măgura, 2022
iulie 7, 2022
Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul – Slatina, 2022
august 2, 2022
Arata tot

În a șaptea duminică după Pogorârea Sfântului Duh, Sfinții Părinți au rânduit să fie citită pericopa evanghelică în care Mântuitorul a vindecat doi orbi și un mut în cetatea Capernaum. Tot în această zi, au fost prăznuiți și sfinții părinți de la al patrulea Sinod Ecumenic care s-a ținut în Calcedon, care s-a ocupat de unele aspecte privind Firea (Natura) și Ipostasul (Persoana) Mântuitorului Hristos și de organizarea văzută a Bisericii.

Această zi de bucurie duhovnicească este marcată de două evenimente importante atât pentru Mănăstirea ”Sfântul Mare Mucenic Mina” din Roșiori, cât și pentru întreaga noastră Biserică și anume: slujirea Sfintei Liturghii de către patru dintre episcopii din Sfântul Sinod cărora li s-au alăturat în rugăciune un sobor de preoți, psalți și bine-credincioși creștini și sfințirea noului clopot al mănăstirii.

Sfânta Liturghie a fost prezidată de PS Episcop Sofronie Suceveanul, alături de care au participat PS Episcopi Iosif Botoșăneanul, Dionisie Gălățeanul și David Nemțeanul și a fost săvârșită pe platoul bisericii mici din cadrul complexului monahal.

După ce s-a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie și au fost rostite cuvintele de învățătură și de mulțumire ale PS Episcop Dionisie Gălățeanul și implicit ale părintelui arhimandrit Varnava Ene, starețul sfântului locaș, a avut loc slujba de sfințire al celui mai mare clopot realizat în România (10.300 kg) și al doilea ca mărime din țară.

Comments are closed.

Show Buttons
Hide Buttons