Mănăstirii „Sfântul Ierarh Glicherie Mărturisitorul"
Pagina oficială a Mănăstirii

Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava – Suceava, 2022
iunie 23, 2022
Duminica a VII-a după Rusalii – Roșiori, 2022
iulie 31, 2022
Arata tot

După cum bine cunoașteți, prima duminică după sărbătoarea Sfântului Ierarh Glicherie Mărturisitorul, serbăm hramul mănăstirii noastre. Motivul pentru care s-a ales această decizie este că nu s-a dorit suprapunerea hramurilor mănăstirii Slătioara și Măgura, pentru ca cei ce au nădejde și râvnă la Sfântul Ierarh Glicherie să se poată ruga atât în locul în care a trăit cât și în locul în care s-a nevoit o bună perioadă de timp.

Cu binecuvântarea lui Dumnezeu și a sfântului nostru iubit, și în acest an am avut parte de un sobor numeros de arhierei, preoți slujitori, psalți și creștini din marea majoritate a eparhiilor. Totodată, dragostea și mila Creatorului ne-au binecuvântat și cu o vreme bună și prielnică.

Slujba de hram a început cu săvârșirea privegherii în cinstea Sfântului Ierarh Glicherie de sâmbătă seara, slujbă prezidată de PS Episcop Sofronie Suceveanul. A doua zi, la Sfânta și Dumnezeiasca liturghie, din soborul arhiereilor îi amintim pe PS Episcopi Sofronie Suceveanul, Teodosie Brașoveanul, Iosif Botoșăneanul, Antonie Băcăuanul, Glicherie Ieșeanul, Dionisie Gălățeanul și David Nemțeanul.

Cuvintele de învățătură rostite de preasfințiții episcopi Sofronie și Dionisie s-au axat pe Evanghelia zilei(Împotriva iubirii de argint), în concordanță cu viața și lupta pe care a trăit-o Sfântul Glicherie pentru apărarea dreptei credințe ortodoxe.

Comments are closed.

Show Buttons
Hide Buttons