Mănăstirii „Sfântul Ierarh Glicherie Mărturisitorul"
Pagina oficială a Mănăstirii

Procesiunea în cinstea Adormirea Maicii Domnului – Fălticeni, 2022
august 30, 2022
Nașterea Maicii Domnului – Brădățel, 2022
septembrie 21, 2022
Arata tot

În data de 22 aug /4 sept, a șaptea duminică după Rusalii, a avut loc un eveniment de o importanță majoră atât pentru credincioșii de stil vechi din parohia Rădășeni, cât și pentru întreaga comunitate de creștini drept-slăvitori din România. 

Astăzi au fost sfințite Biserica ”Sfinții Apostoli Petru și Pavel” și  și paraclisul de vară al parohiei ce-l va avea ca și ocrotitori spirituali pe Sfinții Trei Ierarhi Vasile, Grigorie și Ioan. Dublul eveniment a fost realizat cu binecuvântarea IPS Arhipiscop și Mitropolit Demosten, în prezența PS Episcopi Sofronie Suceveanul, Iosif Botoșăneanul, Flavian Ilfoveanul, Glicherie Ieșeanul, Dionisie Gălățeanul, Evloghie Sibianul și David Nemțeanul, alături de un sobor impresionant de preoți, diaconi, psalți și creștini bine-credincioși creștini în principal din zona Moldovei.

Au fost rostite cuvinte de învățătură atât de către PS Episcop Flavian, cât și de PS Episcop Sofronie, cuvinte ce au avut ca teme principale pericopa evanghelică rostită în această zi și importanța și însemnătatea sfințirii unui locaș de cult.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, părintele paroh Ioan Onofrei a primit în mod oficial titlul de „Cetățean de Onoare” al Comunei Rădășeni, distincție  înmânată de primarul Neculai Perju, după care trei cupluri din cadrul parohiei au fost sărbătorite cu ocazia „Nunții de aur” ce marchează 50 de ani de căsnicie.

Comments are closed.

Show Buttons
Hide Buttons