Mănăstirii „Sfântul Ierarh Glicherie Mărturisitorul"
Pagina oficială a Mănăstirii

Sfânta Treime – Poiana Mărului, 2021
iunie 23, 2021
Sfânta Taină a Botezului
iulie 22, 2021
Arata tot

În a 2-a duminică de după Rusalii, sfinții părinți au așezat pericopa evanghelică în care ni se vorbește despre trimiterea sfinților apostoli în misiunea apostolatului. După cum bine știm, mănăstirea noastră îl are ca patron spiritual pe Sfântul Ierarh Glicherie, însă, s-a rânduit ca serbarea hramului mănăstirii să se țină în prima duminică după celebrarea sfântului ierarh.

Iată că și în acest an, cu ajutorul Lui Dumnezeu și al Sfântului Ierarh Glicherie Mărturisitorul, am putut să participăm liberi, în pace, la Sfânta Priveghere și Sfânta Liturghie oficiate cu ocazia hramului principal al mănăstirii. Au participat un sobor de episcopi printre care îi regăsim pe PS Sofronie Suceveanul, PS Teodosie Brașoveanul, PS Iosif Botoșăneanul, PS Antonie Băcăuanul și PS Glicherie Ieșeanul, alături de un sobor de preoți, psalți și credincioși, atât din eparhia Sucevei, cât și din alte eparhii din întreaga țară.

Sfânta Liturghie a fost precedată de procesiunea cu sfintele moaște ale Sfântului Ierarh Glicherie în jurul bisericii principale din cadrul complexului monahal.

Comments are closed.

Show Buttons
Hide Buttons