Mănăstirii „Sfântul Ierarh Glicherie Mărturisitorul"
Pagina oficială a Mănăstirii

Tăierea Împrejur a Domnului nostru Iisus Hristos – Fălticeni, 2022
ianuarie 17, 2022
Cuvânt lămuritor cu privire la problemele actuale ale Bisericii
ianuarie 29, 2022
Arata tot

În ziua Praznicului Împărătesc al Botezului Domnului, miercuri, 6/ ianuarie 2022, enoriașii parohiei „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din au participat la Sfânta arhierească, urmată de Sfințirea cea Mare a apei.

Sfintele slujbe au fost oficiate de alături de părintele paroh Ioan Onofrei și de fiul acestuia.

Astfel, după rugăciunea amvonului, părinții slujitori, alături de creștini, care au ținut în mâini prapuri și icoane, au ieșit în curtea bisericii intonând imnele specifice. Cu acest prilej, ierarhul a binecuvântat mulțimea de credincioși și a rostit un scurt cuvânt duhovnicesc.

La finalul slujbei, în timp ce a fost cântat Troparul Bobotezei, trei creștni, în mod simbolic, au dat drumul în văzduh câtorva porumbei.

La Iisus Hristos, în apele râului Iordan, Duhul lui Dumnezeu S-a arătat sub formă de porumbel: „Şi a mărturisit Ioan zicând: Am văzut Duhul pogorându-se, din cer, ca un porumbel şi a rămas peste El” (Ioan 1, 32). De asemenea, conform Sfântului Nicolae Velimirovici, puritatea porumbelului este considerată un simbol al purităţii Sfântului Duh, precum și un simbol al păcii.

Comments are closed.

Show Buttons
Hide Buttons