Mănăstirii „Sfântul Ierarh Glicherie Mărturisitorul"
Pagina oficială a Mănăstirii

Sfântul Ierarh Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei
ianuarie 23, 2016
PS Episcop Sofronie Suceveanul în Kenia
ianuarie 25, 2016
Arata tot

Botezul Domnului Iisus Hristos

Pentru a plini rânduiala cea pentru noi, Mântuitorul Hristos Se naște ca un prunc smerit în Betleemul Iudeii, în peșteră sărăcăcioasă. Trăiește ca oricare copil, dar plin de Duhul Sfânt și ajunge în pustiul Iordanului ca să fie botezat de Ioan, Proorocul și Înaintemergătorul. Intrând în Iordan, Mântuitorul Hristos calcă acel zapis al lui Adam, prin care condamna întreaga făptură la pieire și ridică, mai târziu, prin jertfa de pe Golgota tot neamul omenesc.

În ziua de ajun și în cea de se sfințește Apa cea Mare, prin îndoita binecuvântare a apei. De asemenea, prin pogorârea în apă a Mântuitorului, se sfințește întreaga fire a apelor, binecuvântând astfel întreaga făptură.

PS Episcop Sofronie Suceveanul a făcut parte, alături de PS Episcop Antonie din delegația română care s-a deplasat în pentru acest praznic al lui Hristos. Slujba de sfințire a Apei celei Mari a avut loc pe malul Mării Egee, în . Alături de cei doi episcopi români, au fost prezenți și PS Episcop Silvano din Italia, Mitropoliții Moise de Toronto, Kiprian de Oropos și Fili, Hrisostom de Attica și Viotias, Gherontie de Pireu și Salamina și Arhiepiscopul Atenei și al întregii Elade, Kalinic.

Comments are closed.

Show Buttons
Hide Buttons