Mănăstirii „Sfântul Ierarh Glicherie Mărturisitorul"
Pagina oficială a Mănăstirii

Mutarea Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan – Baia, 2021
octombrie 12, 2021
Sfânta Cuvioasă Parascheva – Valea Roșie, 2021
octombrie 29, 2021
Arata tot

În prima zi a lunii octombrie sfinții părinți au rânduit prăznuirea minunii ce s-a petrecut în din Vlaherne, când sfinții Andrei cu Epifanie, stând la rugăciune, au văzut-o pe Împărăteasa cerului și a pământului acoperind creștinii cu sfințitul ei omofor.

Cu această ocazie, a slujit în biserica Mănăstirii „Sfânta Treime” din în cinstea hramului mic al acestui sfânt locaș. Alături de episcopul Sucevei au participat PS Teodosie Brașoveanul și PS Antonie Băcăuanul, cei doi eparhi ai zonei, plus un sobor de preoți și creștini drept-slăvitori.

Tot în această zi, facem prăznuirea unora dintre cei mai importanți sfinți care au avut un aport imens în ceea ce privește imnografia Bisericii și anume, Sfântul Cuvios Ioan Cucuzel, Sfântul Cuvios Grigorie Domesticul și Sfântul Cuvios Roman Melodul. Alăturarea acestora nu este întâmplătoare, deorece, citind viața lor, vom descoperi că fiecare a primit în dar de la Maica Domnului câte ceva, primii doi(care s-au nevoit în Marea Lavră a Athosului) au primit câte un ban de aur, iar cel din urmă(diacon al bisericii din Vlaherne), a primit un papirus de hârtie, pe care înghițindu-l a primit darul cântării. Așadar, această zi este dedicată tuturor cântăreților bisericești deoarece sunt sărbătoriți ocrotitorii acestora, fie că vorbim de sfinții melozi, fie că vorbim de Maica Domnului, cea care este ocrotitoarea șajutătoarea acestora. Pe această cale, urăm multă înțelepciune, sănătate, gând smerit și cuget curat tuturor psalților pentru a putea înfrumuseța în continuare sfintele slujbe ale Bisericii și pentru a putea sădi în inimile credincioșilor semințele virtuților.

Comments are closed.

Show Buttons
Hide Buttons